Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

torstaina, toukokuuta 10, 2012

Mikä on naisen paikka Keskustassa?


Kirjoitimme Edistyksellisten keskustanaisten (EKN) vuosikokouksessa kannanotton Keskustan puheenjohtajan vaaleista

Mikä on naisen paikka Keskustassa?

Edistykselliset keskustanaiset (EKN) hämmästelee, miksi Keskustan puheenjohtajavaalissa ei ole ehdolla naisia. On täysin selvää, että puolueessa on monia päteviä, kykeneviä ja kokeneita naisia, jotka voisivat pyrkiä tehtävään.

Mistä tämä johtuu? Onko kyse siitä, että vaalit vain sattuivat monen pätevän naisen kannalta huonoon saumaan? Vai onko Keskustan poliittisissa rakenteissa sukupuolittuneita rooleja ja käytänteitä, jotka piilevästi vaikuttavat siihen, ketkä hakeutuvat johtotehtäviin? On myös syytä pohtia, onko kyse Keskustan sisäisestä vai jopa laajemmasta yhteiskunnallisesta ilmiöstä.

Edistykselliset keskustanaiset haluaa herättää aiheesta keskustelua ja ehdottaa, että Keskusta teettää tasa-arvoselvityksen omasta järjestötoiminnastaan ja laati puolueelle järjestötasolla tasa-arvosuunnitelman.

Edistykselliset keskustanaiset pitivät vuosikokouksensa 10.5.2012. Puheenjohtajaksi valittiin Anne Kettunen ja varapuheenjohtajaksi Terhi Haapaniemi.