Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Poliittisia kirjoitusharjoituksia

Edustamamme EKN on ollut varsin aktiivinen puolueen toiminnassa. Puoluekokousaloitteiden ohella lausuimme jo viime vuoden puolella Keskustan periaateohjelmaan alla olevalla tavalla. Nyt ohjelma on hyväksytty ja on suh kohtalaisen siedettävä. Valppautta tämä kansanliikkeen edistyksellisen lipun kantaminen ja ylläpitäminen kuitenkin vaatii...


"Keskustan aate ei ole yhtä kuin suurten miesten historiaa Periaateohjelman luonnoksen ensimmäinen puolisko sopii tyylillisesti puolueen historiakatsaukseksi. Aatteellisen asiakirjan sisällön ei tule kummuta yksittäisten johtajien teoista, niin kiistattomia kuin Alkion, Kallion ja Kekkosen ansiot ovat olleet Keskustalle, Suomelle ja kansainväliselle yhteisöllekin.

Puolueemme arvojen kokonaisuuden muodostavat ensisijaisesti sen jäsenet, jotka ajantasaistavat aatetta ja kylvävät keskustaideologiaa omilla toiminnan kentillään. Siinä joukossa on ollut tavallisen hyviä rouvia, emäntiä, itsellisiä ja muuta hameväkeä. Tämä sana hameväki kuvaa hyvin naisia, joiden otteesta ja käsityksistä on kiinni suurelta osin ainakin tähänastisen yhteiskuntakehityksen suunta. Naisten helmoista ovat ammentaneet oppinsa kautta aikain lapset, joista on kasvanut vastuullisia yhteiskuntatoimijoita, myös keskustan jäseniä. Naisten vahvistaminen ja valtaistaminen on ennakkoehto kaikelle kehitykselle ja menestykselle. Siksi on erikoista, että satavuotiasta naisliikettä tai naisten osuutta, samoin kuin lapsipuolen asemaan joutuneita nuoria ja opiskelijoita, jotka puolueen jäsenistössä ovat kulkeneet edistyksen lippu kädessään, huomioida millään tavalla kirjoitettaessa keskustalaisen liikkeen historiaa. Sikäli kuin EKN:ssä ymmärretään, historiakatsaukset eivät kuitenkaan kuulu periaateohjelmaan.

Mitä sitten tulee tähän tavalliseen hyvyyteen. Keskustalaisia ehdokkaita kutsuttiin kunnallisvaalikampanjassa "tavallisen hyviksi". Kansanomaisuus sopii jossain mittakaavassa kansanliikkeen julkikuvaksi. Mitään tavallista massaa emme kuitenkaan ole. Keskustan moninainen jäsenistö tuhansine yksilöineen edustaa koko yhteiskunnan kirjoa. Meillä jokaisella on mahdollisuus jättää oma näkemyksemme puolueen arvomaailmaan ja olemme tavallisen sijasti erikoisia ja erityisiä, yksilöitä ja värikkäitä kansalaisia. Toivottavasti periaateohjelma ei tyydy luettelemaan itsestäänselviä totuuksia ja selittämään kansakunnan historiaa Keskustan kannalta edullisella tavalla vaan tähtää tulevaisuuteen."

Edistykselliset Keskustanaiset