Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan

Kesälle kirjavinkki: Liza Marklundin & Lotta Snickaren Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan.

Kirjan nimi on Madeleine Albrightin lausahdus (There's a special place in hell for women who don't help each other). Kirjan johdanto alkaa: "Naisia kohdellaan nykyään Ruotsissa kuin toisen luokan olentoja. Meillä on miehiä huonommat mahdollisuudet lähes kaikilla elämänalueilla. Joka muuta väittää, valehtelee."


Provokatiivisuudesta huolimatta (?) kirja on hyvää kesälukemista. Kirjassa on sekoitettuna tutkimustuloksia kirjoittajien omakohtaisiin kokemuksiin, sekä "miinanraivaajia" ohjeina miten naiset voivat päästä eteen- ja ylöspäin.

Niin, ja kirjassa kannustetaan naisverkostojen rakentamiseen. Kirjan mukaan naisverkostot saattavat herättää vastustusta, joka johtuu siitä, että tällaiset verkostot haastavat miehisen vallan. Tämä on siis positiivista: todiste siitä voimasta, joka naisilla on, kun he tukevat toisiaan. Kirja antaa myös ohjeita verkoston rakentamiseen seuraavasti:

- hanki liittolaisia
- perusta naisryhmä :)
- salli erilaisuus
- nosta esiin naispuolisia kollegojasi.

Ehkä tämän kirjan osalta pitäisi pitää lukupiiri syksyllä ;)

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

ilmoittaudun lukupiiriin. otan alleviivauskynän mukaan :)

10 heinäkuuta, 2006  
Blogger heinikki said...

se on siis sikahyvä kirja. pitäisi laittaa johonkin yleiseen oppimäärään esim. korkea-asteen orientoiviin opintoihin :)

08 elokuuta, 2006  

Lähetä kommentti

<< Home