Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Kuohuviinin alkoholiveroa alennettava

Edistyksellisten Keskustanaisten (EKN) mielestä kuohuviinin alkoholiveroa on alennettava. Epätieteellisissä olosuhteissa on todistettu, että kohtuullisin määrin nautittuna kuohuviinillä on myönteisiä vaikutuksia koehenkilöiden sosiaalisiin taitoihin sekä kykyyn ratkaista ja kestää ongelmatilanteita. Lisäksi kuplajuoman on havaittu tietyissä olosuhteissa edistävän koehenkilöiden kieli- ja tanssitaitoa. Tätä mahdollisuutta ei pitäisi torpedoida liiallisella verotuksella. Kuohuviinin verotuksen keventämisellä voidaan nähdä olevan myös kansantaloudellisia vaikutuksia innovaatioiden ja henkisen hyvinvoinnin kasvun muodossa. EKN vaatii alkoholiveron täsmäalennusta kuohuviinille.

Puoluehallituksen vastausesitys:
Puoluekokous katsoo, etteivät kuohuviinin vaikutukseteroa merkittävästi muiden alkoholijuomienvaikutuksista. Tämän vuoksi nykyisestä lähinnäalkoholipitoisuuteen perustuvasta verotuksestaei tule puoluekokouksen mielestä poiketakuohuviinin hyväksi.