Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Uusi tekniikka puolueen käyttöön

Edistykselliset Keskustanaiset (EKN) on huolestunut kasvihuonekaasupäästöjen tasosta ja ilmaston lämpenemisestä. Yhdistys toivoo Suomen Keskusta rp:n kantavan kortensa kekoon ja pyrkivän minimoimaan omasta järjestötoiminnastaan syntyvät kasvihuonepäästöt. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kokouksiin ja muihin puolueen tilaisuuksiin matkustamisesta syntyvien päästöjen vähentämistä.

Nykytekniikka mahdollistaa laadukkaat virtuaaliset etäyhteydet, Internet-puhelut ja verkkokonferenssi -tilaisuudet. Teknisten ratkaisujen kirjo on laaja ja osa mahdollisuuksista on jopa täysin ilmaisia. Esimerkiksi puoluehallituksen kokoukseen osallistuminen tulisi olla mahdollista myös etänä esimerkiksi Skypen tai muun teknisen ratkaisun avulla. Tällä tavoin säästettäisiin paitsi syntyviä päästöjä, myös tärkeitä resursseja, rahaa ja aikaa.

EKN vaatii, että Keskusta mahdollistaa puoluehallituksen kokoukseen osallistumisen Internetiä hyödyntävän etäyhteyden avulla. Tämän lisäksi puolueen tulee kannustaa kaikkia perusjärjestöjään hyödyntämään olemassa olevia mahdollisuuksia omissa kokouksissaan. Kotoa, työpaikalta tai muusta etäpisteestä käsin kokoustaminen antaisi myös kiireisille ”elämän ruuhkavuosia” eläville nuorille naisille paremmat mahdollisuudet osallistua aktiivisesti järjestötoimintaan.

Puoluehallituksen vastausesitys:
Videokonferenssiyhteyksien ja työryhmätyökalujenmahdollisuudet selvitetään. Tavoitteena onedistää etäosallistumisen mahdollisuuksia kokouksiinsekä aktivoida ja tukea kaikkea työryhmätyöskentelyä.Työryhmätyökalujen käyttöönottovaatii taloudellisia resursseja sekä pitkäjänteistäprojektityötä.