Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Anne Kettunen ehdolla Keskustanaisten varapuheenjohtajaksi


Anne Kettunen asettautuu ehdolle Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajakisaan. Kettusta ehdottaa Edistykselliset Keskustanaiset ry (EKN). Suomen Keskustanaiset valitsevat puheenjohtajistonsa edustajakokouksessa Oulussa 16. - 17.5. 

Kettunen on 32-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri. Kotoisin hän on Petäjävedeltä ja opiskeluvuodet hän vietti Jyväskylässä. Kettunen työskentelee Helsingissä projektikoordinaattorina korkeakoulujen kansainvälisen toiminnan ja markkinoinnin kehittämishankkeessa. 

Kokenut vaikuttaja 
Anne Kettunen on vaikuttanut muun muassa Helsingin ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntien kansainvälisten asioiden sihteerinä, Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n hallituksen jäsenenä, Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajana, sekä Eurooppanuorten että Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä. 

Keskustan toimintaan Anne Kettunen tuli mukaan Edistyksellisten Keskustanaisten kautta. Hän toimii nyt toista vuotta yhdistyksen sihteerinä. Lisäksi Kettunen on Kerttu-verkoston hallituksen jäsen. Kuntapuolella hän vaikuttaa Helsingin kaupungin ympäristölautakunnassa. 

”Vahva ihmislähtöinen aate ja inhimillisyys saivat minut kiinnittymään Keskustaan. Läheisinä arvoina koen myös suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon”, Anne Kettunen kertoo. 

Edistyksen tiellä 
Jo työalansakin puolesta sivistys ja edistys puhuttelevat Kettusta. ”Näitä aatteita haluan viedä eteenpäin myös Keskustanaisissa.” 

Menneiden ja nykyisten sukupolvien toiminta saa häneltä kiitoksen. Samalla Kettunen kuitenkin painottaa, että toiminnan on laajennuttava sellaiseksi, että myös uusi naissukupolvi voi kokea Keskustanaiset omakseen. 

”Haluan erityisesti rohkaista nuoria naisia mukaan puoluepoliittiseen toimintaan.” Keinoiksi tähän Kettunen mainitsee asian tai teeman ympärille linkittyvät vaikuttamismuodot. 

”Osallistumisen kynnyksen pitää olla matalalla. Asiakokonaisuuksiin ja yhteisiin päämääriin nivoutunut toiminta voisi tuoda mukaan uusia toimijoita. Eri-ikäisiä naisia yhdistäviä aiheita voisivat esimerkiksi olla ympäristö- ja perhepolitiikka, mutta toimintatavat pitää päivittää vastaamaan nykyaikaa, jotta nuoriakin saataisiin mukaan”, Kettunen ehdottaa. 

Lisätietoja: 
Anne Kettunen, puhelin 050 4150 234 
Anna Ranki, puhelin  044 0514 252, Edistyksellisten Keskustanaisten puheenjohtaja