Munasolu vrs. siittiö
Työpaikalla sosiaali- ja terveysministeriössä viestintäyksikössä seurataan tietysti jo työn puolesta näitä hedelmöitys- ja muita keskusteluja erityisen tarkalla silmällä.
Kahvipöydässä käytiin keskustelua aiheesta, kun oltiin huomattu lehdestä, että luovutetusta munasolusta maksetaan 250 euroa. Aika varmasti muuten siittiöerästä saa isommat korvaukset, mistähän tämän voisi tarkastaa?
Mietittiin kuka sitten näitä voisi luovuttaa, niin kyllähän se on tietysti vaikka opiskelija, jonka opintotukiansio on miltei yksi yhteen munasolun kanssa. Ei niitä munasoluja varmaan kovin montaa voi vuodessa luovuttaa?
Tämä pohdiskelu ei tarkoita, että olisin tästä bisneksestä kiinnostunut. Olen vain kiinnostunut seuraamaan, kuinka pitkälle tämä kaikki keinotekoinen lääketieteellinen voi mennä, ennen kuin ihmiskunnan luontaiset rajat tulevat vastaan.
Olen toki valmis luovuttamaan erilaisia asioita itsestäni, verta luovutan säännöllisesti, luuydintäkin olen luvannut luovuttaa. Jos olisi nuo raskausasiat ajankohtaisia, tsekkaisin istukkaveren luovuttamisen. Munuaisen minulta voi saada kuka tahansa tarvitseva läheinen. Elinsiirtotestamentin olen tietysti jo tehnyt, jos aika jättää, niin saa käyttää kaikki jäljelle jäävät hyödylliset osat elimistöstäni. Munasoluja en ole vielä ajatellut luovuttaa.
3 Comments:
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jos bisnesta haluaa munasoluilla tehda, kannattaa tsekata mieluummin USA:n markkinat, niilla puhutaan vahan eri summista.... ;)))) Riskitkin kasittaakseni on kylla vahan eri luokkaa tuossa naisen luovutusprosessissa kuin miehilla. "Palkkakuopassa" tassakin? ;))
joo ja siis kun oli aamulla tuosta sterilisaatiosta, niin pariskunnissa, joissa se tehdään, yleensä jo muutenkin synnytyksissä ja muissa koeteltu nainen on se, joka sterilisoidaan, tietysti ilmeisesti yhteisen päätöksen perusteella. tarviiko sanoa, että miehelle sterilisointioperaatio olisi sekä helpompi että vaivattomampi?
Lähetä kommentti
<< Home