Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

torstaina, huhtikuuta 19, 2007

5-3


Itse olen ylpeä siitä, että Suomessa on naisenemmistöinen hallitus. Jotkut olivat niin omissa ennakkoluuloissaan varmoja, että Keskusta olisi "tasapainottanut" omia ministerivalintojaan joittenkin muiden puolueiden valintojen takia (vaikkei ministerinvalinta minulle mitenkään kuulu niin kaipa jokainen puolue hoitaa sen itse omilta osin eikä ns. sivuille vilkuilla...).

KUN siis Suomessa on ollut tähän mennessä 68 hallitusta miesenemmistöllä, 1 hallitus ihan tasa-arvoisesti jaettu miesten ja naisten kesken ja nyt yksi, siis ENSIMMÄISEN kerran ollut vasta vajaa 12 tuntia, naisenemmistöllä hallitus niin onko se nyt niin paha?


ps. niin ja kuvalla ei ole mitään tekemistä aiheen kanssa - mielestäni vain palmut sopii aina laitettavaksi kuvitukseksi :) (tässä kuvattuna pääsiäisenä katalonian rannikolla)

Tunnisteet:

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Eipä se auta, vaikka kaikki ministerit olisivat naisia, jos niiden täytyy olla miehiä tullakseen valituksi. Keskustalainen arvokonservatismi ja suomalainen sukupuolineutraali käsitys tasa-arvosta ovat alistettujen sukupuolisuuksien esiinnousemisen konkreettisia jarruja.

21 huhtikuuta, 2007  
Blogger minna said...

Jaahas, nimenomaan keskustalainen arvokonservatismi on konkreettinen jarru? Entäs kokoomuslainen, vasemmistoliittolainen, rkp:läinen, sosialidemokraattinen jne. arvokonservatismi?

En kyllä täysin ymmärrä kommenttiasi, hyvä anonyymi, joten turha kai siihen on lähteä tarkemmin vastaamaankaan.

23 huhtikuuta, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home