Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Järjestetyistä ja muista avioliitoista

Olen alkanut ajatella, olisiko sittenkin parempi, jos olisi mahdollista hommata itselleen sellainen järjestetty avioliitto sen sijaan, että käyttää esim. vielä toiset 10 vuotta siihen sopivan puolison metsästämiseen. Aina sitä kuitenkin on itse se toinen osapuoli suhteessa kuin suhteessa, että tietyt itsestä johtuvat ongelmat seuraavat aina mukana.

Sitäkin olen miettinyt, että en varmastikaan olisi yhtään vähemmän onnellinen, jos olisin mennyt ihan vain naapurinpojan kanssa naimisiin niin kuin on Suomessakin tehty halki vuosisatojen. Tämäkin vaihtoehto on jo lost chance, kun olen viivytellyt ja lähtenyt vähän liian kauas kotipihasta.

Pähkäilen tätä naimisiinmenojuttua joka päivä, niin että hyviä neuvoja ja näkökulmia otetaan mielellään vastaan.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

mikä kiire on naimisiin? nythän ihmisten elinikä on pidentynyt ihan hurjasti (ja tullee varmaan vielä pidentymään), naiset varsinkin elää vaikka kuinka kauan. ja kun joku on saanut vielä lapsetkin 67-vuotiaana...

27 helmikuuta, 2007  
Blogger heinikki said...

se on pakkomielle. mutta kiitos minnis näistä näkökulmista. toisaalta on hyvä, että on tässä parinvaihdonmerkeissä jäänyt ainakin menemättä naimisiin, niin ei ole joutunut avioerokierroksillekaan :)

27 helmikuuta, 2007  
Anonymous Anonyymi said...

pitäisi jättää lukematta prinsessasadut lapsena niin ei tule pakkomielteitä ;)

27 helmikuuta, 2007  
Blogger heinikki said...

siis kun ei ole lukenut niitä lapsena, vaan yltiöfeministisiä ruotsalaissatuja kuten ronjaa ja peppiä, niin sitten on tällainen tarve jotenkin aikuisena toteuttaa pariutumisseremonioita. tosin aikeissa ei ole erityisesti juhlia vaan vaihtaa siviilisäätyä. se on mun seuraava kampanja kun vaaleista päästään.

27 helmikuuta, 2007  
Anonymous Anonyymi said...

Olkaa vain molemmat onnellisia, kun ette ole joutuneet käymään läpi niitä yhteiskunnan-säätelemien-parisuhteiden -purkuprosesseja! Tavallaan avioliitto on tosi outo ilmiö, kun siinä kahden ihmisen välisestä sopimuksesta tuleekin yhtäkkiä koko yhteiskunnan asia - ja yhteiskunta myös päättää kauanko kestää kyseisen sopimuksen purkaminen. Puoli vuotta on pitkä aika odotella, että yhteiskunta sopeutuu siihen, mikä on itselle ollut todellisuutta jo lähemmäs vuoden...

No, voi olla, että silti menen vielä joskus taas naimisiin..

27 helmikuuta, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home