Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Mrs. Guy Ritchie


Paikallista seurapiiri/muotilehteä Tatleria lukiessa meinasin pyörtyä järkytyksestä (pitäisi vain pysytellä jenkkiversioissa...) - Madonnaan, siis MA-DON-NAAN, viitattiin kuvatekstissä Mrs Guy Ritchienä. Vaikka Mr Ritchie on varmasti taitava ohjaaja (muistaakseni ohjannut ainakin sen yhden leffan, jossa oli Brad Pitt ;)) niin kyse on kuitenkin Madonnasta! Sitä paitsi eikö Madonna ansaitsisi tulla kirjatuksi lehteen omalla nimellään - ja ne kaikki muutkin naiset.

Varmuuden vuoksi täällä myös, kun kysellään henkilötietoja, niin kysytään ainakin pari kertaa status. Yes, Miss. Yes, single...

Tuo Ms/Miss/Mrs on muuten ihan epäreilu myös verrattuna siihen, että miehet saa olla vain Mr. Kun sitä täällä siis käytetään. Miksei se riitä, että otetaan ylös sukupuoli (rekistereihin), mutta kai ne kirjeet voi lähettää ihan tyylillä etunimi, sukunimi???


(Mutta on täällä hyviäkin juttuja - ihan heti tulee mieleen mm. kaupat on auki lauantaisin klo 18 jälkeenkin! Ja sunnuntaisin! Ja ainakin jotkut myös yleisinä vapaapäivinä! Ja täällä on Starbucks! Ja kaikkea muutakin kivaa!)
(kuva www.madonna.com-sivulta)

EDIT: Ja taas... Pitää paikalliselle verotoimistolle kertoa itsestään, ja eikö siinä kysytä, että "Where was your father domiciled at the date of your birth"? Father? (siis kyselevät, että mikä oli isäsi kotipaikka syntymäsi hetkellä...)

Tunnisteet: ,

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Montako yksinhuoltajaa tai sosiaaliturvatonta, "laitonta" siirtolaisnaista tarvitaan minimipalkattuun vuorotyöhön, että saadaan ne ihanat 7-11, Walmart ja Starbucks pyörimään?

26 elokuuta, 2007  
Blogger minna said...

Oh please mitä valitusta.

26 elokuuta, 2007  
Anonymous Anonyymi said...

Feminismi on.

28 elokuuta, 2007  
Blogger minna said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

28 elokuuta, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home