Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Niinpä niin

Juuri näin Minna ... tyypillistä.

Minäkin olen jo jonkun aikaan huutanut ääneen olevani se F-sana - feministi!

Onkin aina mielenkiintoista keskustella siitä, miten ihmiset sanan määrittävät.
Wikipedia kirjoittaa näin:
Feminismi on valistusajan Euroopassa syntynyt aate, joka pyrkii parantamaan naisten asemaa. Feminismin päämääränä on poistaa sukupuolten välinen eriarvoisuus. Aatteen syntyaikoina feministiset ajattelijat vaativat naisille poliittisia oikeuksia ja itsenäistä asemaa. Myöhemmät ajattelijat ovat luoneet feminististä teoriaa ja puhuneet syrjinnästä ja epätasa-arvosta, joka on jatkunut väitetyistä poliittisten oikeuksien yhdenmukaisuudesta huolimatta. Feministinen liike syntyi 1800-luvulla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Feminismi

Peruskauraahan tämä on niille, jotka esim. valtio-oppia tms ovat lukenee =)

No ei ole minulle ollutkaan koskaan epäselvää tämä sana, mutta opiskelujen ohessa sen ymmärrys on vain parantunut ja on ollut helpompaa myöntää olevansa sellainen.

Eipä muuta tällä erää =) sateista ja masentavaa maanantaita vaan kaikille - ja Juhannusta odotellen

T. Feministi

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Suomessa on muuten toinenkin ehdottoman kielletty F-sana (ei kuitenkaan fuck... sehän kuuluu ihan perussanastoon...) eli federalisti :0 Sen kannattaminen saattaisi olla joissain piireissä lähes poliittinen itsemurha ja koskapa se ei tämän blogin aihepiiriin kuulu, onneksi ei tarvitse siitä enempää avautua;)))

minna

18 kesäkuuta, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home