Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Things to do

Minun työpöytäni, kierrevihkoni, käsilaukkuni ja ylipäänsä joka paikka on ovat täynnä muistilistoja. Asioita, joita ei pidä missään nimessä unohtaa. Kutsun niitä kansainvälisellä nimellä – things to do lists eli TTD-listat.

Tekemättömien asioiden listaukset ovat aina olleet pitkiä, mutta niiden sisältö ja sävy ovat muuttuneet viime vuosina. Aiemmin ne olivat pelkästään yksinkertaisia, päivittäisiä ja viikoittaisia asioita, kiireisiä hankintoja ja ideoita lähiaikojen elämään liittyen. Nyt ne ovat jo pitempiä ja vaativampia. Ne kuulostavat tältä:

Luo ura. Hae kilpailukykyisiä kansainvälisiä töitä. Maksa opintolainat pois. Lyhennä tuntuvasti asuntolainaa. Eläkesäästä. Etsi kelvollinen ja kunnollinen mies. Tee väitöskirja.

Nämä tekemättömät asiat alkavat olla aika isonlaisia. Ne eivät ole ottaneet toteutuakseen, suurinkaan osa niistä. En ole kuitenkaan hermostunut tai huolestunut näistä, korkeintaan vain huvittunut kaikista TTD-tavoitteista. Tällä perhepuolella tekemättömät asiat alkavat kyllä lähivuosina nousta jo sellaisiin mittoihin, että niitä varten pitäisi perustaa joku henkilökohtainen pohdintakomitea.

Olen toki varautunut tulevaan vanhenemiseen ja mahdolliseen turvaverkon hankintaan siten, että olen solminut hoitosopimuksen siskontyttöni (1,4 vuotta) kanssa. Että Vilja saa nyt vain pysyä hyvässä kunnossa, niin voi minut sitten käännellä samalla kun vanhempansa. Siltä varalta, että hyvinvointi- ja eläkejärjestelmät rysähtävät eikä ole omaa jälkikasvua hoitamassa Heini-tätiä.