Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Ehkäisyvälineet etsivät kotia

Olen käyttänyt yli vuosikymmenen hormonaalista ehkäisyä, joka on kyllä kenen tahansa naisen elimistölle liikaa. Mielestäni on vastuutonta, että alaikäisenä ensimmäiset pillerit hakiessani lääkärit, terveydenhoitajat eikä kukaan oikeastaan edes kertonut niiden tosi kovista sivuvaikutuksista. Nehän voi tietysti lukea paketinkin kyljestä, mutta kaikkihan nyt tietää millä vakavuudella esimerkiksi Buranan sivuvaikutuksiin suhtaudutaan. Nuoret naiset , tai ainakin minä ja monet ystävättäreni, suhtautuvat samalla tavalla hormonaalisen ehkäisyn sivuvaikutuksiin, jotka vaatisivat kyllä toisenlaista vakavuusastetta.

Joka tapauksessa, kun olen jo oman elimistöni loppuelämäksi myrkyttänyt niillä aineilla, niin viime vuonna vihdoin päätin lopullisesti lopettaa sen.

Minulla oli kuitenkin varastoituna iso kasa tätä ehkäisylääkitystä, joka täytyy pitkäaikaissäilyttää jääkaapissa viileässä. Koska ehkäisyrenkaat ovat rahanarvoista tavaraa, en ole viitsinyt heittää niitä menemään, vaan ajattelin antaa ne vaikka jollekin samaa ehkäisyä käyttävälle. Varsinainen ongelma tuli kuitenkin siitä, että Jyväskylän asunnossani en ole pitänyt jääkaappia käytössä, sillä siellä ei ollut muuta säilytettävää, koska olen ulkoistanut paitsi elämäni, myös ruokatalouteni. Lasitettu parveke oli sopiva viileäsäilytyspaikka aina viime kevättalveen asti. Sen jälkeen lääkeaineet siirtyivät silloin työpaikkani yliopiston yhteisjääkaappiin, siististi pakattuna margariinirasioihin, jotka liimasin varulta vielä kiinni.

Säilytysongelma seurasi perässä, kun tulin kesällä töihin Helsinkiin. Paketit siirtyivät kätevästi siskoni talon jääkaappiin, jonka ajattelin olevan myös loppusijoituspaikka näille lääkkeille. Paketit tietysti ratsasi siskonmieheni, koulutukseltaan poliisi ja käytökseltään siskontytön hulttioelämää valvova isoveli. No, heidän jääkaappinsa meni rikki, jolloin paketit siirtyivät heidän rintamiestalonsa kylmäkellariin, josta ne käsittääkseni ovat palanneet takaisin jääkaappiin uuden tultua taloon. Seuraavaksi ajattelin siirtää paketit Helsingin asuntoni baarijääkaappiin. Tämän tarinan kerroin kuuluttaakseni, että jos joku vielä kaikesta huolimatta käyttää hormonaalista ehkäisyä, niin voisin seremoniallisesti luovuttaa pari pakettia ehkäisyrenkaita.