Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Vapauttakaa Pohjois-Korea – tai ainakin sen naiset

Luin artikkelin Kim Jong Ilistä. Mikä hirviö. Onhan tietysti kaikille selvää, että koko suljetun Pohjois-Korean kansa kärsii tuollaisesta kommunistihullusta. Mutta sen lisäksi, että hän on vallankäytöltään diktaattori, niin olisihan se pitänyt arvata, että ihmisarvoa johtaja Kim ei tunne nimeksikään. Hän poimii kansansa kauniit nuoret naiset itselleen tanssijoiksi, hierojiksi ja seksiorjiksi. Voi kamala.

Vapauttamisellakin on rajansa. Ihmisarvon tunnistamisen kannalta paremmin ei mene myöskään täällä kaiken vapauttaneen Euroopan sylissä.

Vapauttamisen puolella menee överiksi hollantilaisilla. Alankomaissa, jossa prostituutio on siis laillista, halutaan mennä vielä pidemmälle. Almeren kaupungin NAISpormestari on esittänyt, että ulkomaan komennuksille lähteville sotilaille tulisi lähettää mukaan prostituoituja. Olisiko tämä osa työllistämisohjelmaa vai mitä ihmettä? Sosiaaliset vaikutukset tulisivat olemaan melko tyrmäävät, ellei jopa kestämättömät. En tiedä mikä naisten osuus ammattisotilaista on, mutta pitäisihän heillekin sitten olla oma tarjontansa, pormestari viittaa vain miehille tarjottaviin palveluihin.

Keskieurooppalaiset liberaalikollegat ovat sitä mieltä, että kun prostituutiota joka tapauksessa on (”se on osa ihmisluontoa”), niin laillistamalla sen saa jotenkin kontrolliin. Tehdäänhän murhiakin ja paljon muuta eettisesti täysin hyväksymätöntä. Luonneviat ja moraaliset ontumat eivät laillistamalla parane.

1 Comments:

Blogger minna said...

Eikä muuten vain keskieurooppalaiset liberaalit vaan myös ihan kotisuomalaiset kokoomuslaisetkin.... Eli ks. hyödyttömäksi toimielimeksikin viime aikoina sanottu Pohjoismaiden neuvosto haluaa asua vain "reilun kaupan hotelleissa" eli ei sellaisissa missä sallitaan huorissa käynti (lukekaa vaikka annasta kaarina hazardin haastattelu joku viikko sitten siitä miten asioista pitäisi puhua niiden oikeilla nimillä, esim. prostituutio & perheväkivalta = huorissa käynti ja vaimon hakkaaminen...), näin STT:n uutisen mukaan:

"Pohjoismaat ryhtyvät kampanjoimaan seksipalveluja välittäviä hotelleja vastaan. Ajatuksena on käyttää vain sellaisia hotelleja, jotka takaavat, ettei niissä välitetä seksipalveluja. Hotellien edellytetään myös antavan koko henkilökunnalleen asiasta kirjalliset ohjeet.

Seksihotellien boikotista päätettiin Pohjoismaiden neuvoston istunnossa Kööpenhaminassa. Tämä Pohjoismaiden parlamenttien yhteistyöelin laatii asiasta itselleen sisäiset ohjeet. Neuvosto suosittelee, että myös Pohjoismaiden ministerit toimisivat samalla tavalla hotellien valinnassa.

Pohjoismaiden neuvosto aikoo myös laatia verkkosivuilleen listan niistä hotelleista, jotka ovat antaneet tällaiset takeet ja suostumuksensa rekisteröintiin. Verkkosivujen listalle kerätään tietoja hotelleista kaikissa Pohjoismaissa ja lähialueilta, joilla pohjoismaisia organisaatioita toimii. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi Baltian maat ja Pietari.

Pohjoismaiden neuvoston istuntoon osallistuneet kansanedustajat olivat yksimielisiä itse boikotista, mutta konservatiivit eivät olisi halunneet hotellien julkista listaamista verkkosivuille. Asiasta ei syntynyt enää isompaa keskustelua. Neuvoston valiokunnassa kokoomuksen kansanedustaja Lyly Rajala oli perustellut kielteistä kantaansa siten, ettei Pohjoismaiden neuvoston pidä sekaantua asiaan joko mainostaen tai rajoittaen elinkeinoja."

02 marraskuuta, 2006  

Lähetä kommentti

<< Home