Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

perjantaina, lokakuuta 20, 2006

akateeminen lasikatto

Onneksi edistykselliset keskustahenkilöt (kiitos, p!) ilmoittelee tärkeistä uutisista, tämäkin meinasi mennä ohitse, ei näkynyt lööpeissä. Eli vaikka naiset ovat etenenevässä määrin yliopistoissa enemmistönä, he törmäävät sielläkin lasikattoon - etenenemisen ja palkkauksen suhteen. Tieteentekijöiden liitto julkisti uutisensa maanantaina.

Ongelmaksi koetaan mm. se, että naiset ohjaavat ja opettavat enemmän kuin miehet - miehet tekevät julkaisuja. Itsekin yliopistossa monenlaista opettajaa nähneenä voisi toivoa, että tulevaisuudessa kiinnitettäisiin huomiota myös opetusvalmiuksiin, puhumattakaan ohjauksesta...

ps. voitaisiinko julkistaa maataloustukien lisäksi myös muita hallinnon päätöksiä, kuten sosiaalietuudet yms. Ja miten ois luottotiedot - pitäähän se miinuspuolikin tietää verotustietojen jälkeen; terveystiedot jne. Yksityisyys on ihan liian yliarvostettu juttu.