Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

tiistaina, kesäkuuta 12, 2007

Puolueiden roolista demokratiakehityksessä

Olin elien Demo ry:n seminaarissa ja paneelissa aiheesta puolueiden rooli demokratiakehityksessä.
Alustajat olivat erittäin hyviä, varsinkin Thomas Carothers ( vpj International Politics and Governance, Carnegie Endowment for international peace). Suosittelen lukemaan hänen teoksiaan, joista viimeisin nimeltään: Confronting the Weakest Link - Ading Political Parties in New Democracies (voi tilata netistä). Todella mielenkiintoista kuultavaa.
Toisena alustajana oli Internationa IDEA:n pääsihteeri Vidar Helgesen.
Tilaisuuden avasi tietysti DEMOn pj Mirja Ryynänen (kesk.).
Lopuksi pidettiin paneeli, jossa oli DEMOn toimintaan osallistuneita puolueiden kv-aktiiveja.
Miikka Kopperoinen, KNL
Venla Virkamäki, demaritnuoret
Tuomas Korkalainen, VaNu
Eekku Aromaa, ViNo
Ann-jolin Grüne, RKP-naiset
Saara Ruokonen, KD-naiset
Vaili Jämsä, PS
Anna Ranki, Keskustanuoret

Paneelille jäi suhteellisen vähän aikaa ja koska kerroimme omista kokemuksistamme, ei hirveitä "poliittisia konflikteja" saatu aikaan ja se ei ollut tarkoituskaan.
Päivä päättyi illallistapaamiseen, jossa oli mukana myös DEMOn hallituksen jäseniä ja muuta aktiivi porukkaa. Illallisella kuulimme vielä lyhyen alustuksen Thomas Carothersilta.

Carothers on perhetynyt mm. Itä-Euroopan, ex-Neuvostomaiden, Latinalaisen-Amerikan maiden, Afrikan, LÄhi-Idän ja Aasian maiden demokratia kehitykseen, puolueisiin, ihmisoikeuksiin, kv-instituutioihin ja kv-apuun näillä alueilla.
Hän on julkaissut useita teoksi, joista edellä mainuttu on viimeisin. (tilaan sen tänne toimistolle, niin saa lainata jos kiinnostaa)

IHAN GURU!

www.demofinland.org