Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

torstaina, kesäkuuta 10, 2010

Seuraavaan hallitukseen sinkkuministeri

Suomessa on nykyään noin miljoona yksineläjää elisinkkua ja joukko on koko ajan kasvava. Mielikuva sinkuista voi olla vaikka nuori ja uraputkessa kiitävätai yksinäinen vanhus, mutta todellisuudessa sinkkujaon aikuisväestössä kaikissa ikäluokissa. Sinkkuja onmonenlaisia; sekä yksinäisiä että laajan sosiaalisenverkoston omaavia.

Sinkun elämä tulee kalliiksi. Sinkkuun kohdistuva taloudellinen rasite on huomattavasti yhteen aikuiseen perheen jäseneen kohdentuvaa kustannusta suurempi. Esimerkiksi asumiskustannukset ovat korkeammat,sillä oman asunnon osto on vaikeaa ja vuokralla asuminen on usein kohtuuttoman kallista. Lisäksi elintarvikkeiden kohtuuttoman suurten pakkauskokojen takia puolet ruoasta menee biojätteeseen tai vyötärölle. Yhteiskunnalliset rakenteet eivät ole pysyneet muka-na tässä sosiaalisessa muutoksessa. 

Avarakatseisen Keskustan kannanotoissa on huomioitu lähinnä perinteisten ydinperheiden tarpeet. Edistykselliset Keskustanaiset (EKN) on huolestunut, onko suomalaisilla päätöksentekijöillä oikeasti ymmärrystä yksinelävientilanteesta. Edistyksellisten keskustanaisten mielestä yhteiskunnan tulee huomioida sekä perheellisten ettäyksinelävien tarpeet. Tämän vuoksi seuraavaan hallitukseen tulee perustaa sinkkuministeri.