Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Ruotsin malliin...

Ruotsalainen liberaalifeministiverkosto (huh mikä sanahirviö) Felira blogeilee myös (mikä ei sinänsä ole ehkä yllätys, koska Ruotsissa ehkä kaikki blogeilee). Ruotsissahan on paljon puhuttu tästä feministijutusta, ja sinne perustettiin jopa oma feministipuolue, Feministisk initiativ. Sillä ei mene tällä hetkellä kovinkaan hyvin, eikä sen odoteta saavan edustajaa parlamenttiin syyskuun vaaleissa.

Tässä vielä Feliran tavoitteista lyhyesti:

FE(minist)LI(beral)RA(dikal) arbetar för att:
*främja feministiskt tänkande bland Sveriges liberaler.
*skapa nätverk/mentorrelationer mellan Feliror i alla åldrar.
*agera vakthund mot sexism i reklam, media och politiken.
*kampanja politiskt för att män ska ta mer ansvar i familjen.
*kräva lika lagar/skyldigheter/möjligheter oavsett kön.
*stötta feministiska projekt i förskolan, skolan och näringslivet.
*uppmuntra konsumentbojkotter av sexistiska skitföretag som exploaterar traditionella könsroller och framställer kvinnor som menlösa våp.


Ps. Ruotsin blogeista puheenollen - hassuin niistä on ehkä Kokoomuksen veljespuolueen, Moderaterna, (siis se, jolta Kokoomus kopioi tämän työ-teeman pressanvaaleihin ja tuleviin eduskuntavaaleihin) nuorisojärjestön oman vaalimaskotin blogi. Tunnettu ruotsalainen bloginpitäjä on myös komissaari Margot Wallström, samoin entinen pääministeri Carl Bildt kommentoi maailmaa.