Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Naistenlehdistä ja muusta

Uskomatonta tämäkin. Onko Hesari Suomen feministisin lehti?

Tämänpäiväisessä HS:ssa oli ainakin kolme kirjoitusta, joista kaksi käsitteli vielä median naiskuvaa: kulttuuri-sivulla oli juttu ”Nainen on naiselle nukke” (jossa käsiteltiin Glorian haastattelua Margot Wallströmistä; onneksi itse boikotoin Gloriaa) ja sunnuntai-osastolla ”Viikon kansikuvatyttö” (juttu lähtee siitä, että Annan ja Menaisien kannet ovat melko identtiset tällä viikolla, ja lopuksi toimittaja tekee havainnon: ”Nainen, joka ei yritä kaunistautua, on näissä lehdissä erikoisuus. Aina löytyy yksi ammattimalli, jonka kehtaa laittaa kanteen. Onkohan kansien naiskuva vähän kapea?”)

HS myös aika rautalangasta vääntäen kirjoittaa (sunnuntai-osastolla ”Miehiä ja asiakkaita”) miksi miestenkin pitäisi välittää naisten huonoista palkoista, jos ei muusta syystä niin solidaarisuudesta ”veljiään” kohtaan: suvaus on osoittanut, että tietyille aloille (kuten työvoimatoimistoihin ja hoitoaloille) pitäisi saada miehiä, että miehet voivat kunnolla jutella asioistaan. Mutta eihän miehiä saa alalle ilman parempaa palkkaa! (toivottavasti ratkaisuna ei ole, että vain miehet saavat parempaa palkkaa…)


No, kaikki on suhteellista. Sitä paitsi Suomen markkina-alue on ehkä liian pieni hyvälaatuiselle naistenlehdelle :(