Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, elokuuta 14, 2006

Akantappolaista isäkiintiöön

”Naisten työmarkkinaosallistumisen lisääntyminen 1960-luvulla teki perhepolitiikasta yhä selvemmin osan työmarkkinapolitiikkaa. Samalla korostui ammattiliittojen rooli. 1980-luvun puolivälissä Suomi teki irtioton Ruotsista ottamalla käyttöön laajan kotihoidon tuen järjestelmän. Taustalla oli keskustapuolueen ja erityisesti sen naisjärjestön voimakas rooli. Suomessa korostui vanhempien, käytännössä naisten, valinnanmahdollisuus.”

Haluatko kuulla lisää? Tartu siinä tapauksessa Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön johtaja Heikki Hiilamon uusimpaan kirjaan, joka käsittelee Suomen ja Ruotsin perhepolitiikan pitkiä linjoja. Hän vertailee maiden perhepolitiikan kehitystä ja linjauksia toisiinsa ja löytää paljon yhteistä, mutta myös eroja – jommankumman maan eduksi.

Hiilamon kirja pyrkii antamaan eväitä ajankohtaiseen keskusteluun lasten asemasta ja syntyvyyden laskusta. Kirja pohjautuu osin kirjoittajan vuonna 2002 valmistuneeseen englanninkieliseen väitöskirjaan. Hiilamo on pyrkinyt kirjoittamaan yleistajuisesti ja onkin onnistunut – kirja on vauhdikas ja kiinnostava – ainakin vauhdikkaille ja kiinnostuneille nuorille pohjoismaisille naisille.


Heikki Hiilamo: Akantappolaista isäkiintiöön
Perhepolitiikan pitkä linja Suomessa ja Ruotsissa.
Stakes, 2006, s. 159.