Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

tiistaina, elokuuta 29, 2006

Oikealla asialla

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) on ehdottoman oikealla asialla lähestyessään talouselämän vaikuttajia kirjeellä, jossa heitä kannustetaan etsimään keinoja naisten osaamisen ja asiantuntemuksen saamiseksi nykyistä laajemmin talouselämän päätöksentekoon.

Kirjeessä vaaditaan, että päteviä ja kyvykkäitä jäsenehdokkaita etsittäessä on haettava tietoisesti myös asiantuntevia naisia. Kirjeen viestin voisi lähettää laajemmallekin kansanjoukolle asennekasvatuksena - sillä ei kai millään muulla kuin huonolla asenteella voi perustella naisten vähäisempää osuutta.

Samoin hieman huvitti, kun yksi päivä uutisissa oli juttu miten naisia houkutellaan bussi- ym. kuskeiksi. Yhtenä porkkanana oli, että palkat ovat melkein tasa-arvoiset (naisen euro oli 95 senttiä)... Että "syrjitään enää vähän". No, edistystä kai sekin?