Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Rooman tuho

Kansanedustaja Jukka Roos (sd) kutsuu omalta osaltaan ”siirtämiseksi” tai ”ohjaamiseksi” sitä, mitä kirjailija Sofi Oksanen on väittänyt lähentelyksi tai sen yritykseksi.

Nyt minun täytyy ihan muutamien vuosien poliittisissa piireissä pyörimisen kokemuksella itsekin sanoa, että on helppo kuvitella Oksasen tulleen kähmityksi.

On olemassa tietty joukko kansanedustajaäijiä, jotka tekevät itsestänsä paitsi aivan moukkia, myös moraalittomia pakkomielteellään, joka liittyy naisten, ainakin nuorempien naisten jahtaamiseen. Ja nyt en puhu pelkästään keskustalaisista mieskansanedustajista, enkä todellakaan kuvaa tällä naimattomia miehiä.

Valta jotenkin ilmeisesti jotain tiettyä ihmistyyppiä turvottaa siten, että heistä tulee välinpitämättömiä ja röyhkeitä toisia kohtaan. Ikään kuin millään ei olisi mitään väliä ja he voivat käyttäytyä millä tahansa tavalla. Siitähän Rooman tuhokin alkoi, kun ihmisarvo uhrattiin sirkushuveille. Opetus ”siirtelystä” menee toivottavasti perille Roosin kollegoille.

Tunnisteet: