Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Feministin kirjoitus


Olen sattunut lukemaan viime aikoina kirjoituksia naistoiminnasta, tai tarkemmin ottaen siis naisjärjestötoiminnasta. Muistaakseni Suomenmaan leikatuista-palstalla oli kuinka joku demari oli sanonut suunnilleen jotenkin, ettei ymmärrä naisjärjestötoimintaa, koska tasa-arvokeskustelu pitäisi käydä miesten kanssa eikä erikseen. Vaikka olen itsekin toiminut nuoriso-, opiskelija- ja naisjärjestötoiminnassa (toki Keskustan piirissä enkä demareissa ;)) en ole ikinä kuitenkaan kokenut tekeväni niitä jotenkin puolueen ulkopuolella.

Mielestäni on päinvastoin luonnollista, että hakeudumme ”samanmielisten” seuraan ja pohdimme yhdessä miten ajaa niitä asioita, jotka ovat meille yhteisesti tärkeitä.

Osaltaan tällaisen tarpeen vuoksi perustimme myös EKN:n – oli tarvetta saada hieman vapaammassa muodossa ilmaista ajatuksia samanmielisten seurassa. Tärkeintä ei meille ole sääntömääräisten kevät- ja syyskokouksien pito (päinvastoin!) vaan se poliittinen puoli. Joka siis meidän kokouksissa on aikakin hauskaa. Noista kokousjutuista ja miesten tekemistä rakenteista Anna taisi kirjoittaakin.

Ps. Vaikka jotkut meistä eivät tunnustakaan niin voin kyllä itse sanoa sen ääneen - olen feministi! ”Feminism is the radical notion that women are people” on joku sanonut ja mielestäni se sopii tähänkin hyvin :)


Kuva: Viime vuonna Nobelin rauhanpalkittu mikroluottojärjestelmä tarkoittaa yhteiskunnan heikompiosaisten pienlainoitusta. Keski-Nepalissa, Jharuwarasin kylässä, kokoontuu kahdesti kuussa naisjoukko, joille mikroluotto on tarjonnut mahdollisuuden työllistyä oman elinkeinon harjoittamisen kautta. Kishwori Silwai on saanut lainaa noin 450 euroa. Sillä hän on voinut perustaa pienen kaupan, josta saaduilla tuloilla hän pystyy osallistumaan perheen kustannuksiin. (Ks. lisää viimeisen Avain-lehden keskiaukeamalta)

Tunnisteet: