Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Syksy tulee



EKN syksy on ns. korkattu viime viikolla (aika puujalkavitsi...).

Illan kirjalliseen tuotannon tulos julkaistiin tänään suomenmaan mielipidepalstalla, eli vastine lehdessä aiemmin julkaistuun kolumniin.


"Edistykselliset Keskustanaiset ovat tyrmistyneitä Suomenmaassa 22.8.2006 julkaistusta naisia vähättelevistä kirjoituksesta. Jari Nenonen kolumnissaan ”Hempukoita, onhan noita” kuvailee miten ensimmäisen polven nuori naiskansanedustaja saattaa villiintyä eduskunnassa niin, että hänestä tulee hempukka. Hempukan perisyntejä ovat mm. naisellinen pukeutuminen ja olemus. Myös kaikenlainen julkisuus on ilmeisesti kielletty, ainakin näiltä nuorilta naiskansanedustajilta. Vaaranahan voi aina olla, että he pääsisivät laajemmankin kansanjoukon tietoisuuteen ja seuraavissa vaaleissa jälleen läpi – mitä siitäkin tulisi, jos eduskunta pääsisi nuorentumaan ja naisistumaan!"