Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006

vallanvaihto


Maktskifte siis tapahtui Ruotsissa ja pian vallankahvassa on keskustaoikeistokoalitio, pääministerinä moderaattien Reinfelt (toimittajille ihan tiedoksi, ettei Ruotsissa ole Samlingspartiet-nimistä puoluetta, lisätietoa saa www.moderat.se) (vaikka toisaalta... joskus ehkä joidenkin puolueiden oma identiteetti voi olla haussa ja täytyy tosiaan pysyä perässä mikä on päivän identifikaatio). Varma ministeri on myös Ruotsin keskustapuolueen Maud Olofsson, joka tänään vaati hallitukseen yhtä paljon naisia kuin miehiä.

Ainakin liberaalipuolelta päteviä naisia löytyy Ruotsista ja maailmalta, mm. meppi Cecilia Malmström (mm. oneseat.eu-aloitteen perustaja)! Kaiken muun lisäksi iloista on (tai siis itse ainakin iloitsen), että hyviä uusia tyyppejä pääsi vaaleissa läpi, kuten paikallisten keskustanuorten pj (toivottavasti myös vpj- tuloksia odotellessa...)
(samalla kun keskustan paikkamäärä Tukholman kaupungissa nousi nollasta kahteen!). Ruotsinkin poliittinen tulevaisuus on turvattu :)

Voin vain kuvitella millaiset fiilikset on.... (meidän pitää odottaa vielä puoli vuotta :)))

Kuva www.centerpartiet.se, kuvattuna Maud Olofsson.

2 Comments:

Blogger Arto J. Virtanen said...

"(meidän pitää odottaa vielä puoli vuotta :)))"

Vallanvaihtoako? ;) Vakavasti puhuen, naisten marssi naapurimaan vaaleissa oli positiivisinta, mitä ne synnyttivät.

21 syyskuuta, 2006  
Blogger minna said...

Vi vill inte byta statsminister ;)

21 syyskuuta, 2006  

Lähetä kommentti

<< Home