Edistykselliset Keskustanaiset

Edistykselliset Keskustanaiset (tai tuttujen kesken EKN) on joukon nuoria keskustalaisia naisia perustama yhdistys (Keskustanaisten Helsingin piirin osasto). Täällä pohdiskelemme yhteiskuntaa :) (Or in English- progressive thoughts on gender issues..)

tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Portugalista saattaa tulla sivistys- ja oikeusvaltio...

Aborttilainsäädäntö äänestyttää Portugalissa

Portugalissa järjestetään sunnuntaina historiallinen kansanäänestys. Kansalaisten mielipidettä kysytään oikeudesta raskaudenkeskeytykseen ennen kymmenettä raskausviikkoa. Katolisessa maassa liikehditään laajasti sekä aborttioikeuden hyväksymiseksi että vastustamiseksi.


Viikko ennen äänestystä aborttioikeuden kannattajia oli hieman vastustajia enemmän, mielipidekyselyissä kannattajien määrä vaihtelee 55-70 prosenttiin.

Kyllä-liikkeeseen on liittynyt yli kymmeniä kansanedustajia, pääasiassa sosialisteista ja oikeistosta. Vain Portugalin kristillisdemokraatit ovat puolueena päättäneet vastustaa esitystä abortin sallimiseksi, vaikka puolueessa on oikeuden kannattajiakin.

Portugalilaisia aborttioikeutta kannattavia parlamentaarikkoja tuetaan Euroopan laajuisesti. Muiden muassa Tanskan parlamentin lisääntymisterveysryhmä on tehnyt vetoomuksen Portugalin aborttioikeuden hyväksymiseksi.

Lisätietoja kansanäänestyksestä mm. http://votosim.blogspot.com

EDIT: http://www.euvotosim.org/ on myös informatiivinen sivusto ao. liikkeestä. :) -minna

Tunnisteet: